Idee met lef? Overtuig ons!

Do's & Don’ts

Sta je op het punt een aanvraag in te dienen voor een Pioniers of Potentials project? Doe dan je voordeel met onderstaande tips. Hiermee willen we je helpen bij het indienen van jouw aanvraag, maar hopen we ook te voorkomen dat je veel tijd en energie steekt in een aanvraag die niet goed aansluit bij onze doelstellingen en criteria.

Algemeen belang staat voorop!

Allereerst en om rekening mee te houden: We ondersteunen projecten die een breder maatschappelijk belang dienen. Projecten die de potentie hebben om zowel maatschappelijke impact te hebben als economisch duurzaam te worden ontwikkeld, zodat zij kunnen voortbestaan na de financieringsperiode door het fonds. Dit betekent dat projecten met commerciële potentie in aanmerking komen, mits het maatschappelijk doel voorop staat. SIDN fonds ondersteunt geen projecten waarbij de resultaten van het project alleen de klanten van de aanvrager ten goede komt.

Do’s

 • Deadline = deadline
  Dien je aanvraag tijdig in, want we hanteren de deadline strikt. Tot 13.00 uur op de dag van de deadline kun je je aanvraag indienen via ons digitale aanvraagsysteem FundPro. Mocht je vragen/ twijfels hebben tijdens het indienen, neem dan gerust contact met ons op, maar wacht niet tot 12.55 uur.
 • Fonds A of B
  Verdiep je in SIDN fonds. Wat zijn onze doelstellingen? Wat zijn de criteria? Welke regelingen hebben we? Welke projecten financierden we eerder? Wat vinden we belangrijk? Twijfel je of je project voldoende past; leg je twijfels aan ons voor. Als je project niet past, heeft het ook geen zin om in te dienen.
 • Video-WAT?
  Een videopitch is onderdeel van de aanvraagprocedure, zodat jijzelf je project met passie kunt presenteren en wij een gevoel krijgen bij de mensen achter de aanvraag. Een korte videopitch is daarom een verplichte bijlage bij alle aanvragen. Maak je geen zorgen, we verwachten geen Hollywood-productie. De productie zelf wordt niet beoordeeld, het gaat ons vooral om de inhoud van je presentatie.
 • Fasering
  Wees duidelijk over de fasering. We ondersteunen prille ideeën (Pioniers) en beproefde plannen (Potentials). Al een Proof of Concept en klaar om je project door te ontwikkelen? Dan kun je een aanvraag indienen als Potential. Alleen nog een goed idee, weliswaar gestoeld op een heldere onderbouwing waarom het idee de oplossing biedt voor beschreven uitdaging? Dan dien je in als Pionier.

Don’ts

 • Aannames
  Bouw je aanvraag niet op uit aannames ('Alle ouderen zijn eenzaam'), zonder deze te onderbouwen. Een snelle check onder de doelgroep is zo uitgevoerd en kan je plan veel sterker maken.
 • Maximale bijdrage
  Vraag niet de maximaal mogelijke bijdrage, zonder een goede onderbouwing van de te maken kosten in relatie tot je project. Matching van onze financiële bijdrage door andere partijen is geen harde eis, maar bij een potential aanvraag geldt wel dat projecten die kunnen laten zien dat er meerdere financiers aan het project verbonden zijn, ook aantoonbaar de potentie van het project demonstreren.