De Bobbi: Open Source ECG and Motion Sensor

Het is zover: de release van de open source ECG en motion sensor, de Bobbi, is een feit! Een nieuwe toepassing van Totem Open Health, die onderzoekers, innovators en ontwikkelaars de vrijheid geeft om eigen ruwe data te verzamelen en het open systeem naar eigen inzicht aan te passen. 

Tegenwoordig wordt technologie op bijna alles toegepast, waaronder op onze gezondheid. Met wearables in de vorm van armbanden, horloges of mobieltjes, houden we sport- en slaap activiteiten of vitale functies bij. De opkomst van deze wearables wordt aangevoerd door grote bedrijven die de data gebruiksvriendelijk maken voor gebruik door de consument. Deze persoonlijke gegevens zijn echter niet altijd beschermd of alleen bestemd voor eigen gebruik. En de inzichten zijn beperkt tot wat de producent beschikbaar stelt.  

Totem Open Health (mede ondersteund door SIDN fonds) brengt hier verandering in. Bobbi, de nieuwe wearable verzamelt en stelt ruwe data direct beschikbaar aan de gebruikers. Het is aan hen om te bepalen wat ze hiermee doen. De Bobbi stelt gebruikers in staat om eigen algoritmes te bouwen om specifieke inzichten uit de verzamelde data te kunnen halen. Kortom, de Bobbi biedt heel veel potentieel.

Heb je niet de benodigde kennis om er zelf mee aan de slag te gaan, dan is het ook mogelijk om een gezamenlijk project met Totem Open Health aan te gaan, waarbij Totem je helpt om een applicatie op maat te maken.

De mogelijkheden zijn eindeloos, je kunt stress sportprestaties of ademhaling meten, bepaalde ziektes detecteren, zwangerschappen monitoren, Parkinson patiënten ‘unfreezen’, rolstoelprestaties meten, houding, slaap of gewicht meten en veel meer. Aan sommige van deze voorbeelden wordt al gewerkt door Totem samen met andere oganisaties.

De wearables zijn momenteel alleen op aanvraag beschikbaar, maar in de toekomst zou iedereen zijn eigen sensoren moeten kunnen produceren. Het is immers open source.

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.