Pim de Kuijer Penning voor Open Embassy

Op 7 april werd de Pim de Kuijer Penning 2017 uitgereikt aan Renée Frissen voor het opzetten van Open Embassy, de online helpdesk voor statushouders, waarbij vrijwilligers hen helpen om in Nederland hun draai te vinden. 

De Pim de Kuijer penning wordt jaarlijks uitgereikt aan iemand die zich inzet voor mensenrechten. De uitreiking vindt tijdens de Pim de Kuijer Lezing plaats, een lezing over democratisering of mensenrechten, voor en door jonge wereldverbeteraars, die ter nagedachtenis van Pim de Kuijer, een bevlogen idealist wordt georganiseerd. Open Embassy (mede ondersteund door SIDN fonds) had dit jaar de eer om de penning ion ontvangst te nemen. Bekijk ook de video ‘Winnaar Pim de Kuijer Penning 2017’.

Pim de Kuijer overleed op 32-jarige leeftijd aan boord van vlucht MH17. Hij was een veelkleurige politieke paradijsvogel die geloofde dat democratie en mensenrechten geen privilege van een kleine kliek westerlingen konden zijn, maar voor iedereen zouden moeten gelden. Hij bracht dat in de praktijk als medewerker in het Europees Parlement. Als diplomaat in Maleisië. Als verkiezingswaarnemer in Sierra Leone, Egypte, Oekraïne. En als lobbyist voor StopAidsNow!

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.