Stimuleren van samenwerking voor een grotere impact

icon-0.png

Meer impact door samenwerking

Naast ondersteuning van afzonderlijke ideeën en projecten stimuleert SIDN fonds ook samenwerkingsverbanden waardoor voor belangrijke thema’s een breder draagvlak en een grotere slagingskans wordt gecreëerd. De insteek is verschillende partijen bij elkaar te brengen om samen tot het beste resultaat met de grootste impact te komen.

Digitale vaardigheden in de klas

Vanaf 10 oktober 2015 is het eerste samenwerkingsverband een feit: SIDN fonds werkt samen met Stichting CodeUur (sinds feb 2017 Stichting FutureNL) op het gebied van programmeren voor kinderen. CodeUur heeft de ambitie coderen structureel in de klas te krijgen en alle basisscholen in Nederland te bereiken. Door CodeUur te ondersteunen, werkt het fonds mee aan bovenstaande ambitie, stimuleren we samenwerking tussen relevante partijen/initiatieven op dit vlak en leveren we een bijdrage aan het CodePact.

Vanaf 2017 is het samenwerkingsproject met FutureNL gecontinueerd. SIDN fonds ondersteunt Stichting Future NL bij de volgende stappen om digitale vaardigheden structureel in het onderwijs te kunnen aanbieden, waaronder het opzetten van een complete leerlijn van groep 1 t/m 8.

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.