algoritmics_880

Algo-Rhythmics: Een nieuwe muzikale AI

Kunnen we met AI een nieuwe muziekbeleving ontwikkelen? Dit project onderzoekt deze nieuwe stap in de muziekwereld door middel van een open source tool, waarbij AI ingezet wordt om muzikanten en andere creatieve makers bij te staan in het creëren van muziek. Gebruikers kunnen met deze tool experimenteren met een ‘deep learning band’ bestaande uit vier instrumentele algoritmes (drums, bass, akkoorden en lead). Met als resultaat spannende live performances, nieuwe composities en meer inzicht in de werking van AI. Via de open source community willen de makers ook anderen aansporen om met het algoritme aan de slag te gaan. (Call 1 2018)

Update april 2019: Op 25 april vond het eerste concert in AI plaats, getiteld 'the Promethean Promise'. Nieuwsgierig? Bekijk de video.

Het project is afgerond (juni 2019). Met ondersteuning van SIDN fonds is AlgoRhythmics ontwikkeld, een componerende muziek-A.I. die in staat is 5 verschillende instrumenten aan te sturen. Met AlgoRhythmics wordt een verkenning gedaan naar de toekomst van het muziekmaken en concerten gegeven die in het teken staan van nieuwe muziekopstellingen en samenwerkingen tussen mens en A.I. Het project is zeker nog niet klaar. Een vervolgstap is binnen en buiten Nederland te toeren met AlgoRhytmics, waar inmiddels ook vraag naar is. 

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.