Idee met lef? Overtuig ons!

Calls SIDN fonds

Een aantal keer per jaar is het mogelijk om een aanvraag voor financiering in te dienen. Twee keer per jaar staan onze calls open voor innovatieve internetprojecten en één keer voor wetenschappelijke onderzoeksprojecten. Houd de site in de gaten voor meer informatie of meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Nieuw in 2018 is dat we naast de open calls werken met een jaarthema. Het jaarthema voor 2018 is Responsible AI. Hierbij gaat het om de inzet van artificiële Intelligentie in innovatieve internetprojecten, waarbij de menselijke maat niet uit het oog wordt verloren en de inzet van AI tot positieve maatschappelijke impact leidt. NB: Pioniers en aanvragen voor wetenschappelijk onderzoek kunnen in 2018 alleen ingediend worden als de aanvraag past binnen dit thema.

Innovatieve internetprojecten

Heb jij een project dat bijdraagt aan onze doelstellingen? Overtuig ons en dien een aanvraag in voor een Potentials project. Hierbij gaat het om doorontwikkeling/opschaling van een bewezen concept, max aan te vragen bedrag € 75.000,-
Call 2 van 2018 sloot op 17 september om 13.00 uur.
Meer informatie

Wetenschappelijk onderzoek

Ben je als onderzoeker verbonden aan een kennisinstelling (universiteit of HBO) of wil je samen met een kennisinstelling een onderzoek opzetten met focus op ons jaarthema Responsible AI? In 2018 ondersteunt SIDN fonds 1 wetenschappelijk onderzoeksproject. Tot 17 september 2018 konden vooraanmeldingen worden ingediend voor wetenschappelijke onderzoeksprojecten. 
Meer informatie