Een tolk in je broekzak

icon-0.png

Proof of Concept BabelMe is af!

BLOG door Daniel van Dijke / Project BabelMe / september 2016

Na een half jaar programmeren, testen, frustreren en opnieuw beginnen is BabelMe af!

BabelMe wat is dat? BabelMe is een unieke app die het voor iedereen mogelijk maakt een persoonlijke tolk bij zich te dragen. Waarom is dat nodig zal je denken? In een wereld die steeds kleiner en kleiner wordt komt men steeds vaker in een situatie dat men de lokale taal niet machtig is. Bijvoorbeeld bij immigratie, zakenreizen, internationale studenten of toerisme.

Internet of Knowlegde

We willen dit bereiken door beter gebruik te maken van IoK, internet of knowledge, in het Nederlands vertaald dit goed naar Internet of Kennis. In de samenleving is er veel kennis beschikbaar van verschillende talen, maar deze community deelt deze kennis nog niet goed genoeg. Het doel van BabelMe is om de kennis van de community te delen als een soort “cloud dienst” en op deze manier de kennis beschikbaar te maken voor iedereen via een gratis app.

Community model

Hierdoor wordt BabelMe een laagdrempelige persoonlijke tolk met als belangrijkste eigenschappen dat hij gemakkelijk in gebruik is, betaalbaar, hoge beschikbaarheid en dat ZELF bijdragen als een tolk wordt gestimuleerd. Immers het is een community model, iedere gebruiker kan ook een tolk zijn en visa versa.

Proof of Concept

We willen doorontwikkelen aan de hand van deze werkende proof of concept. Deze proof of concept heeft een volledige basisfunctionaliteit, dat wil zeggen dat men verbonden kan worden met iemand anders aan de hand van de taal die men selecteert en welke talen men zelf spreekt, zie ook onderstaande afbeeldingen.

babelme sept 1
babelme sept 2

Het doel is om in 2017 een complete versie te hebben in de Google App Store en de Apple iStore. We zijn nu hard bezig middelen te vinden om dit doel te bereiken! To be continued…..

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.