Drie nieuwe Pioniers

Humor in apps, .sorry als campagne tegen tech-excuses en een vergelijkings- en waarderingswebsite voor de betrouwbaarheid van apps en IoT apparatuur. Er zijn weer drie mooie Pioniers projecten met steun van SIDN fonds van start! Ook pionieren? Je kunt je aanvraag doorlopend bij ons indienen. 

Een app met humor? Leuk! Hoeveel apps heb jij op je telefoon? We gebruiken allemaal steeds meer handige digitale diensten. Keuzes in het ontwerp van apps hebben invloed op ons gedrag. Zo wordt bijvoorbeeld ingespeeld op menselijke angsten door meldingen als ‘Nog maar 1 kamer beschikbaar’ op booking.com of het aantal likes op Instagram. Jammer genoeg worden gebruikers zelden via humor betrokken, terwijl het een sterke drijfveer kan zijn om gebruiksplezier en engagement van apps te verbeteren. Dit project onderzoekt de mogelijkheden om de tone of voice van apps aan te passen op het gevoel voor humor en het humeur van de gebruiker.  Humor AI (&Ranj BV)

Sluit aan bij de .sorry revolutie! Het afgelopen jaar stond in het teken van ‘tech-excuses’. Grote technologiebedrijven moesten publiekelijk excuses maken voor misstanden, ontwikkelaars hadden spijt van hun creaties en dataschandalen werden de nieuwe orde van de dag. Maar excuses leiden niet altijd tot verandering en het nemen van verantwoordelijkheid. SETUP maakt zich vanaf 2020 hard voor de registratie van een toplevel domein met een boodschap: .sorry. Het is tijd voor een vaste plek op het internet voor collectieve reinigingsrituelen waar we afscheid nemen van de oude virtuele wereld en waar we onderzoeken wat verantwoordelijkheid nemen zou moeten betekenen. Sluit aan bij de .sorry revolutie: setup.nl/sorry. *.sorry (SETUP)

Hoe veilig is je burgerparticipatie app eigenlijk? Het melden van onveilige situaties in je stad of buurt? Hiervoor zijn diverse apps beschikbaar. Maar waar wordt je data opgeslagen? Hoe wordt met je privacy omgegaan en wie controleert dat? En wordt er daadwerkelijk actie ondernomen? Voor burgers en ondernemers is dit vaak volkomen onduidelijk. Met het project betrouwbaar.online wordt onderzoek gedaan naar het opzetten van een vergelijkings- en waarderingswebsite voor de betrouwbaarheid van apps en IoT apparatuur. Op basis van evaluaties en algoritmen wordt gescoord op security, dataverbindingen en AVG/GDPR. Er wordt gestart met een focus op buurtparticipatie apps. SafeCity-Betrouwbaar.online (SafeCity BV)

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.