Nieuw: doorlopende call voor Pioniers

Internet pioniers opgelet! Heb je een veelbelovend idee voor een internetproject met maatschappelijke meerwaarde? Een project dat bijdraagt aan een sterk internet met sterke gebruikers? En ben je op zoek naar financiering om je idee uit te werken naar een demo, pilot of experimenteel ontwerp? Vanaf nu kun je hiervoor doorlopend een aanvraag indienen (aanvragen tot 10.000 euro). Onze Pioniers aanvragen zijn niet meer gekoppeld aan calls of deadlines. Dat betekent dat je op elk moment een aanvraag kunt indienen en wij binnen 6 weken laten weten of we wel of niet bijdragen aan jouw project. 

We hebben de afgelopen jaren geleerd dat de Pioniers regeling heel waardevol is. Pioniers projecten vormen de proeftuin van SIDN fonds, waarbij sterke initiatieven worden omgezet naar een proof of concept, demo, pilot of experimenteel ontwerp. Bovendien kan iedereen aanvragen, niet alleen organisaties, maar ook jonge innovators en individuen.

Valerie Frissen (directeur SIDN fonds): “De Pioniers geven ons een goed beeld van de thema’s die spelen. Daarbij weten we dat er weinig financiering beschikbaar is voor experimenteerruimte wanneer het gaat om initiatieven op het snijvlak van technologie en samenleving. Door prille ideeën te financieren, onderscheidt SIDN fonds zich duidelijk van andere tech-georiënteerde financiers en creëren we een eigen innovatieve community.” 

Omdat we willen dat Pioniers aan de slag kunnen wanneer het idee zich ontwikkelt, is het vanaf nu mogelijk om op elk moment een Pioniers aanvraag bij ons in te dienen. Een andere wijziging is de looptijd van een Pioniersproject. Deze is teruggebracht naar een half jaar.  

Geïnteresseerd? Lees meer over de aanvraagprocedure!

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.