ALLAI2_880

Alliantie voor AI Nederland

Artificiële Intelligentie ontwikkelt zich razendsnel, met steeds meer toepassingen in ons dagelijks leven. AI biedt enorme kansen, maar brengt ook de nodige uitdagingen en risico’s met zich mee (denk bijvoorbeeld aan de invloed op verkiezingscampagnes). Het is van groot belang dat AI op een verantwoorde manier wordt ontwikkeld en ingezet, zowel vanuit technisch, maatschappelijk als ethisch perspectief. Daarvoor is samenwerking op alle niveau's en tussen alle belanghebbenden cruciaal. Overheid, wetenschap, bedrijfsleven, vakbonden en maatschappelijke organisaties hebben hierin een gedeelde verantwoordelijkheid. Alliantie voor AI (ALLAI) Nederland is het platform waar alle maatschappelijke spelers samenkomen om te werken aan Responsible AI. (Call 1 2018)

Update augustus 2018: Lees hier een interview met Catelijne Muller, waarin ze meer vertelt over het project (augustus 2018).

Update oktober 2018: Op 11 oktober is het platform ALLAI Nederland officieel gelanceerd. De oprichters lichten het initiatief toe in een interview in het FD en Catelijne Muller is te zien in VPRO's Tegenlicht. Lees meer.

Update maart 2019: ALLAI presenteert zich tijdens de Conferentie Nederland Digitaal, waar wetenschap, bedrijfsleven, maatschappelijke organisaties en overheid kennis deelden en de handen ineen sloegen m.b.t. de Nederlandse digitaliseringsstrategie. Lees meer.

Het project is afgerond (april 2019). ALLAI staat nationaal en internationaal op de kaart, met een sterk bestuur en een high level Raad van Advies. In korte tijd is een grote bekendheid gerealiseerd met media aandacht, optredens op diverse podia en events en is er impact op nationaal beleidsniveau gerealiseerd. De missie, samenwerken aan Responsible AI, slaat aan en ALLAI zal in de komende periode een aantal projecten starten om die missie verder te brengen. 

Meer weten? ALLAI bracht het eerste jaar in beeld, bekijk het hier!

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.