Alliantie voor AI Nederland

Artificiële Intelligentie ontwikkelt zich razendsnel, met steeds meer toepassingen in ons dagelijks leven. AI biedt enorme kansen, maar brengt ook de nodige uitdagingen en risico’s met zich mee (denk bijvoorbeeld aan de invloed op verkiezingscampagnes). Het is van groot belang dat AI op een verantwoorde manier wordt ontwikkeld en ingezet, zowel vanuit technisch, maatschappelijk als ethisch perspectief. Daarvoor is samenwerking op alle niveau's en tussen alle belanghebbenden cruciaal. Overheid, wetenschap, bedrijfsleven, vakbonden en maatschappelijke organisaties hebben hierin een gedeelde verantwoordelijkheid. Alliantie voor AI (ALLAI) Nederland is het platform waar alle maatschappelijke spelers samenkomen om te werken aan Responsible AI. (Call 1 2018)

Update augustus 2018: Lees hier een interview met Catelijne Muller, waarin ze meer vertelt over het project (augustus 2018).

Update oktober 2018: Op 11 oktober is het platform ALLAI Nederland officieel gelanceerd. De oprichters lichten het initiatief toe in een interview in het FD en Catelijne Muller is te zien in VPRO's Tegenlicht. Lees meer.

Bewustwording & Empowerment Artificial Intelligence Pionier 2018