bloqhouse_880

Bloqhouse

Voor de gemiddelde Nederlander is de drempel om in vastgoed te Investeren te hoog. Daar wil Bloqhouse wat aan doen. Bloqhouse maakt investeren in vastgoed transparant, laagdrempelig en voor iedereen toegankelijk. Door middel van blockchain technologie bieden zij de mogelijkheid om in een deel vastgoed, een Bloq, te investeren. Dat gebeurt eenvoudig via de app, waarna je als eigenaar huur ontvangt en van eventuele waardestijging profiteert. Door de blockchain technologie zijn de bloqs peer-to-peer verhandelbaar en via NotaryNodes (blockchain toepassing waarbij notarissen betrokken zijn bij beheer en controle) voldoet het concept aan wet- en regelgeving.

Update januari 2018: Begin januari is de eerste code open source uitgegeven en zijn een tweetal smart contracts geschreven. Met de software die nu ontwikkeld is, kunnen Nederlanders, voor wie investeren in vastgoedfondsen nu onmogelijk is vanwege hoge compliance kosten, zichzelf identificeren en vervolgens in een later stadium aandelen kopen in vastgoedfondsen en deze via de blockchain direct verhandelen met andere investeerders. Lees meer.

Update maart 2019: Begin maart zat Tim Rutgers van Bloqhouse aan tafel met de AFM (Autoriteit Financiële Markten),  Koning Willem Alexander, minister van Financiën Wopke Hoekstra en 3 andere fintech organisaties om met elkaar van gedachten te wisselen over het faciliteren/remmen van fintech innovaties. Over kennisdeling gesproken! Meer weten? Luister naar de podcast van Satochi radio. 

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.