byteme_880

Byte Me!

Byte Me! is een interactief theaterproject voor middelbare scholieren dat ingaat op online privacy. Hoe ga jij om met jouw data? Hoe erg is het dat jouw gegevens toegankelijk zijn voor een ander? Als onderdeel van een ‘crime scene investigation’ in de klas, worden de gevolgen van een te makkelijke omgang met digitale privacy invoelbaar gemaakt. Tijdens de interactieve voorstelling krijgt IRIS (een virtueel personage) toegang tot de mobiele telefoons van de leerlingen en worden de leerlingen aan de hand van quizjes en berichtenuitwisseling door IRIS en de acteurs meegenomen langs allerlei aspecten van privacybescherming. (Call 2, 2018) 

Update februari 2019: Vanaf 18 februari toert de schoolvoorstelling Byte Me! langs scholen door het land. In een mix van een voorstelling in de klas en een ‘crime scene investigation’ worden de gevolgen van een te makkelijke omgang met digitale privacy invoelbaar gemaakt. Via het Byte Me! Magazine kun je ook online je kennis testen. Lees meer

Dit project is afgerond (oktober 2019). Uit reacties van de scholen, maar vooral vanuit de reacties van de leerlingen, kunnen we afleiden dat de voorstelling iets teweeg heeft gebracht bij deze doelgroep. De klassen (van VMBO tot VWO) hebben dankzij deze voorstelling iets geleerd over het omgaan met hun online privacy. In ieder geval denken ze een tweede keer na voordat ze een foto van iemand zomaar doorsturen of een app downloaden op hun telefoon zonder eerst de algemene voorwaarden te lezen.

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.