Connecting (with) IRMA

Met de AVG, de nieuwe privacy verordening die 25 mei 2018 ingaat, wordt het essentieel om zorgvuldig om te gaan met privacygevoelige gegevens en zo min mogelijk gegevens op te slaan. IRMA is een privacyvriendelijke authenticatie-app waarmee op een beveiligde en betrouwbare manier op allerlei webdiensten ingelogd kan worden. Hiermee kun je bijvoorbeeld aantonen dat je boven de 18 bent, zonder andere informatie prijs te geven. IRMA is voortgekomen uit onderzoek aan de Radboud Universiteit Nijmegen en wordt nu door Stichting Privacy by Design open source doorontwikkeld en uitgerold zodat het voor ‘the public good’ beschikbaar komt. In dit project zullen IRMA en Lets Connect! van SURFnet (een ander project dat door SIDN fonds wordt ondersteund) op elkaar aangesloten worden. (Call 2 2017)

Update januari 2018: Tijdens de Nationale Privacy Conferentie nam het project IRMA van Stichting Privacy by Design de Nederlandse Privacy Award in ontvangst in de categorie Consumentenoplossingen. De Nederlandse Privacy Awards zijn een initiatief van Privacy First en ECP, waarmee ze een podium bieden aan bedrijven en overheden die Privacy zien als een kans om zich positief te onderscheiden en privacyvriendelijk ondernemen en innoveren tot norm te maken. Lees meer.

Update oktober 2018: De IRMA app wint de prestigieuze Brouwer prijs 2018 voor wetenschap en samenleving! De jury prijst de positieve bijdrage aan het maatschappelijk vertrouwen en de gedegen wetenschappelijke basis van de IRMA app. Lees meer.

Bewustwording & Empowerment Security Internetvrijheid & Privacy Potential 2017