CollAction_880x440

De eerste officiële crowdacting actie ter wereld

Een betere wereld begint bij jezelf. Ware het niet dat een individuele actie negen van de tien keer voelt als een druppel op een gloeiende plaat. Stel dat je weet dat een miljoen anderen ook mee zouden doen, wat zou je dan doen? CollAction introduceert een platform voor een nieuw fenomeen: crowdacting! Vergelijkbaar met crowdfunding, maar met handelingen in plaats van geld. Als we de kracht van de 3 biljoen mensen inzetten die via het internet verbonden zijn, staan we voor ongekende mogelijkheden om het verschil te maken en collectief te handelen ten gunste van een maatschappelijk doel. (Call 1 - 2016)

Dit project is afgerond (november 2017). Het platform ging van start met de actie rondom eerlijk bankieren. De leerpunten die deze actie opleverde werden meegenomen in de meerdere kleine pilots die volgden. Met deze pilot werd getoetst of en hoe de uitgangspunten van crowdacting werken. Zo bleken acties die vanuit de crowd kwamen (en dus een actieve initiatiefnemer hadden), sneller meer bereik te realiseren. Daarnaast bleken offline events de online community en het draagvlak voor de acties te versterken. Het Make The World Great Again Festival dat de stichting met De Ceuvel organiseerde was een groot succes. Ook was Collaction afgelopen zomer aanwezig op het festival ACT. Het platform staat, doel is nu opschalen, nieuwe functionaliteiten toevoegen, verdienmodellen testen en funding organiseren.

Het vervolg op dit project CollAction - het opschalen van het eerste crowdacting platform ter wereld! wordt tevens ondersteund door SIDN fonds.

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.