onsblok_880x440

Een slimme burger redt zichzelf met OnsBlok

Het Internet of Things biedt eindeloze mogelijkheden voor Smart Cities. Maar een stad wordt pas echt smart met slimme burgers, die zelf toepassingen kunnen maken. Bestaande prototyping tools blijken voor de gemiddelde burger echter te complex. Met OnsBlok, een doe-het-zelf pakket voor wijklabs, ligt de instapdrempel een stuk lager. Buurtbewoners worden begeleid bij het bedenken en maken van smart devices om informatie te verzamelen ten gunste van hun eigen buurt. Met OnsBlok moet dit net zo eenvoudig worden als het in elkaar zetten van een BILLY-boekenkast! (Call 1 - 2016)

Update juli 2016: Peter van Waart was een van de sprekers bij de ThingsCon Salon 'Can IoT create a smart city?' op 8 juli 2016. Bekijk de presentatie over het project.

Het project is afgerond (juli 2018). Er zijn vier sessies geweest met basisscholen om een toolkit te ontwikkelen waarmee je met sensoren iets kan ontwikkelen voor de leefomgeving in de wijk. Denk bijvoorbeeld aan een object dat reageert op geluid of de  snelheid van auto’s in de straat. Ook is er op diverse evenementen aandacht geweest voor het project. De hogeschool bleek als kenniscentrum niet de aangewezen partij om een vervolg te geven aan dit project. Er hebben zich (nog) geen andere partijen aangediend die het project verder op willen pakken.

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.