goov_880

GoOV voor mensen met visusbeperking

Mensen die door een beperking moeite hebben met zelfstandig reizen, zijn vaak afhankelijk van een taxi. ‘GoOV’, een verkeersbegeleidingsapp, helpt deze groep om zo veilig en zelfstandig mogelijk te reizen met het openbaar vervoer. Met dit project wil GoOV de app ook geschikt maken voor mensen met een visusbeperking (in Nederland hebben 300.000 mensen een zicht van minder dan 20%), door middel van zeer nauwkeurige positiebepaling (<50cm), spraaktechnologie en routegeleiding. (Call 2 - 2015)

Update (november 2016): Met de eerste serie testen werd een nauwkeurigheid van 50 meter gehaald. Inmiddels heeft er een firmware update plaatsgevonden en wordt de tweede serie testen in gegaan. Een mooie ontwikkeling is dat er vanuit de politiek aandacht is voor persoonlijke mobiliteit. Lees meer in de blog "Persoonlijke mobiliteit tot op de centimeter nauwkeurig"

Dit project is afgerond (maart 2017). Het doel van 20 cm nauwkeurig voor de persoonlijke mobiliteit is niet gehaald, maar GoOV blijft doorontwikkelen. Lees er meer over in de blog "GoOV: eindbestemming nog niet bereikt"

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.