ibtmusic_880

IBT Music

De muziekindustrie staat bekend om haar ingewikkelde, bureaucratische structuur waardoor  artiesten maanden moeten wachten op uitbetaling van hun royalties. Gevolg is een beperkt (vooral commercieel) muziekaanbod en een lastige situatie voor beginnende musici, terwijl dit voorkomen kan worden door het systeem volledig te automatiseren. IBT music ontwikkelt een blockchain applicatie waarbij artiesten zelf smart contracts opstellen die als basis dienen voor uitbetaling door platenlabels en Digital Service Providers als Spotify. Kortom, een eerlijk, transparant systeem dat de kansen van de onafhankelijke artiest vergroot, creativiteit beloont en nieuwe muziek(soorten) sneller bij het publiek krijgt. Het concept is schaalbaar naar andere vormen van auteursrechten.

Update juni 2018: Projectleider Teun van Eil legt in een interview met SIDN uit hoe hun geautomatiseerde blockchain-systeem het verschil kan maken en transparantie brengt in de muziekindustrie. Transparantie in de muziekindustrie dankzij blockchain-technologie (25-06-18)

Het project is afgerond (september 2018). IBT-Music heeft in samenwerking met SETTLED een platform en een demo opgeleverd waarmee artiesten op een transparante en eerlijke wijze hun rechten kunnen beheren en monitoren met gebruik van de blockchain. Launching partner is de Electronic Dance Music (EDM)-industrie. Deze DJ’s zijn als Nederlands grootste exportproduct de perfecte ambassadeurs omdat zij -in tegenstelling tot veel gevestigde artiesten- veelal over hun eigen rechten en contracten beschikken. Hiermee zijn de eerste zaden geplant voor een brede omarming binnen de mondiale muziekindustrie.

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.