wifi_880

Internettoegang voor vluchtelingen en migranten

Het Internet is pas echt open en vrij als iedereen er toegang toe heeft. In Nederland is dit voor vluchtelingen en migranten vaak onvoldoende het geval. Terwijl hier juist een enorme behoefte ligt. Dit project wil hier wat aan doen, te beginnen met de technische ontwikkeling van WiFi hotspots, zodat deze groepen niet meer genoodzaakt zijn om voor internet hun mobiele data-bundels te gebruiken. (Call 2 - 2015)

Het project is afgerond (december 2016). Het project realiseerde internettoegang op twee locaties in Amsterdam waar asielzoekers en vluchtelingen verblijven. Daarnaast is ook de Refugee Hotspot ontwikkeld, een open source draagbaar device waarmee vluchtelingen en asielzoekers zonder vaste verblijfplaats toegang hebben tot internet. Lees de blog 'Internet overal en voor iedereen met de Refugee Hotspot' voor meer informatie.

De interesse voor de Refugfee Hotspot was meteen al zo groot, dat er als vervolg op dit project wordt gekeken hoe deze ook buiten Nederland ingezet kan worden.

Wil je bijdragen aan de Refugee Hotspot? Je kunt de hotspot sponsoren, kopen of zelf bouwen via https://refugeehotspot.net.

Afbeelding (bewerkt): Free Wi-Fi Zone/Erin Pettigrew/CC BY

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.