Let's Connect! (VPN4all)

Open wifi in een hotel, restaurant of trein is lang niet altijd veilig. Je loopt het risico afgeluisterd te worden door iemand op hetzelfde netwerk of geïnfecteerd te raken met kwaadaardige software. Een VPN (Virtual Private Network), biedt bescherming via een versleutelde verbinding. Maar hoe kom je aan zo’n verbinding? Internet hosters en providers bieden nog bijna geen VPN diensten aan. En diensten die wel beschikbaar zijn, voldoen meestal niet aan de laatste beveiligingsnormen. Let’s Connect biedt een oplossing met een open-source VPN. Hiermee kunnen internet providers, hosters en consumenten eenvoudig een VPN op smartphone, tablet of computer opzetten en beheren, waardoor veilig gebruik kan worden gemaakt van openbare wifi netwerken. (Call 1 - 2016)

Update januari 2018: Begin januari werd de Internet Innovatie Award uitgereikt aan Let’s Connect! Volgens de vakjury “Een zeer nodige technische innovatie met potentieel een enorme maatschappelijke grote impact.” 

Update maart 2018: Let's Connect wil veilige wifi voor iedereen, Rogier Spoor vertelt er meer over in een interview met SIDN.

Het project is afgerond (juni 2018). Er is een veilig en robuust open source VPN product opgeleverd dat standaard wordt ingezet onder de naam eduVPN. Ook onderzoekt XS4all of ze Let’s Connect kunnen aanbieden aan hun klanten. De volgende stap is een bredere doelgroep te bereiken. Denk bijvoorbeeld aan veilige wifi in de trein. Dat zou een ideale pilot zijn.  

Versterking van het internet Security Internetvrijheid & Privacy Potential 2016