OSAS 880

Open Source Anti-DDos Solution Project (OSAS)

Dit project wil (kostbare en ingewikkelde) DDoS bescherming betaalbaar en bereikbaar maken voor kleine bedrijven en (non-profit) organisaties, door het bouwen van open-source DDoS analysis en mitigation software. Breder doel is om daarmee ook bij te dragen aan wetenschappelijk onderzoek, de gezamenlijke ontwikkeling van DDoS bescherming en DDoS bescherming voor iedereen toegankelijk te maken. Kortom, een project waar de hele internet gemeenschap van profiteert. (Call 1 - 2015)

Dit project is afgerond (december 2017). Binnen dit project is onderzoek gedaan naar de aard van verschillende soorten DDoS aanvallen en netwerk hardware, er is samenwerking gezocht met partijen met kennis van de signaturen van netwerkverkeer en er is een implementatie gemaakt van een prototype om het netwerkverkeer van DDoS aanvallen te kunnen meten. Het prototype kan verder worden doorontwikkeld als volwaardige open source oplossing tegen DDoS aanvallen. Op alle drie de acties zijn goede resultaten behaald en worden vervolgstappen gezet.

Meer informatie:

  • In vijf jaar tijd groeide ROS uit tot een succesverhaal en leidde met het post growth business model tot disruptie in de markt. Om het internet te versterken, doneren ze 90% van hun winst aan NLnet.  Lees meer

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.