poliflw_880

Opschaling PoliFLW.nl

In Nederland zijn meer dan 15.000 lokale politici. Vaak maken zij intensief gebruik van online media en kanalen, maar in een tijd dat de lokale journalistiek onder druk staat is het moeilijk om op de hoogte te blijven van wat lokale politici zeggen en doen. PoliFLW.nl verzamelt lokaal politiek nieuws afkomstig van gemeentelijke/provinciale websites en Facebook pagina’s van negen landelijke partijen en maakt dit doorzoekbaar. Met dit project wordt PoliFLW.nl opgeschaald op basis van wensen van journalisten. Lokale politieke partijen en Twitterberichten worden als extra databronnen toegevoegd en de functionaliteiten om data te structureren worden uitgebreid op basis van machine-learning. (Call 1 2018)

Update oktober 2018: PoliFLW is winnaar van de Stuiveling Open Data Award (SODA) 2018! Lees meer

Update januari 2019: PoliFLW heeft inmiddels 848 lokale politieke partijen toegevoegd. Van Gewoon Nijmegen tot Onafhankelijk Delft! Alle data is doorzoekbaar via PoliFLW.nl en te hergebruiken als open data. De komende tijd werken ze verder aan het toevoegen van zoveel mogelijk ontbrekende politieke partijen. 

Update juni 2019: Het project PoliFLW.nl heeft een volledige database van politici nodig en deze gegevens worden uit de Almanak van de Rijksoverheid gehaald. In de praktijk blijkt deze almanak echter de nodige fouten te bevatten. Met de lancering van een eigen alternatieve almanak wil Open State Foundation hier verandering in brengen. Lees meer

Het project is afgerond (oktober 2019). Dankzij de ondersteuning van SIDN fonds zijn bijna alle berichten van politieke partijen nu op PolFLW.nl toegankelijk voor journalisten en belangenbehartigers en is de website ook functioneel verbeterd.

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.