otly_880x440

Otly: Een veilig financieel ecosysteem voor kinderen

Otly is een e-banking app voor kinderen van 7 tot 12 jaar, waarmee ze zakgeld kunnen ontvangen, sparen en online aankopen kunnen doen binnen een veilige omgeving en onder toezicht van ouders. De huidige Otly app werkte tot nu alleen met virtueel geld. Met dit project wordt een bankrekening aan de app gekoppeld, waardoor er ook echt gebankierd kan worden. De app helpt kinderen bij het omgaan met geld in onze meer en meer cashloze maatschappij, waarbij er ook aandacht is voor educatieve elementen als beveiliging, passwords en de riciso’s van online betalen. (Call 2, 2016)

Update maart 2017: Het FD bestempelde Otly als ‘Hebbe-app' voor financiële informatie en orde (3-3-17). Otly is tevens een van de winnaars is van de World Summit Award! Van de 451 organisaties afkomstig uit 178 landen zijn ze geselecteerd als een van de twee Nederlandse WSA-mobile winnaars.

Update april 2017: Otly is winnaar in de categorie Innovative Banking van de Dutch Fintech Awards 2017 (april 2017). Ook kondigde Otly in april de integratie met Bunq aan. Hierdoor wordt het mogelijk Otly met echt geld te gebruiken!

Update november 2017: Otly timmert flink aan de weg! Ze spraken tijdens de European Banking summit, haalden als ‘bewezen betekenisvol’ de shortlist van bedrijven met de meeste positieve impact in de financiële wereld en lanceerden onlangs samen met Centraal Beheer de zakgeld starterskit. Ook waren zij een van de sprekers op SIDN Connect, de relatiedag van SIDN. Hoe is Otly ontstaan, hoe ziet het er nu uit en wat hebben ze voor de toekomst in petto? Lees er meer over in het interview ‘Zakgeld in een cashloze samenleving’

Het project is afgerond (februari 2018). Er zijn binnen de projectperiode functionaliteiten ontwikkeld voor Otly Mobile en Otly Junior. Ook zijn Otly Give en Otly Pay ontwikkeld. Verder is de laag voor connectie met banken ontwikkeld, inmiddels is Bunq bank aangesloten. Het bereik van aantal huishoudens is van 5.345 naar 10.467 gegroeid in een jaar tijd. Bereik van kinderen is in 2017 gegroeid van 8.153 naar 15.137. Met Centraal Beheer is een zakgeld starterkit ontwikkeld. Otly won diverse awards en wordt steeds zichtbaarder in de fintech wereld. In 2018 is besloten vervolg te geven aan de bijdrage aan Otly in de vorm van een lening (pilot).

Meer info:

  • Maart 2018: Begin maart startte Otly! aan de TFI accelerator growth track. Van de meer dan 100 financiële startups, is Otly! een van de vier die voor dit programma zijn geselecteerd. De komende 3 maanden gaan ze aan de slag gaat met opschaling van hun e-banking app voor kinderen en het realiseren van een zo groot mogelijke sociale impact.

 

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.