Sensemath_880x440

Sense Math

Hoe kun je een wiskundige grafiek gebruiken, laat staan begrijpen, als je deze niet (of slecht) kunt zien? Voor leerlingen met een visuele beperking en hun docenten is dit een moeilijke en tijdrovende opgave, waardoor andere lesstof in het gedrang komt. Stichting Beeld door Geluid ontwikkelt een applicatie die wiskundige grafieken omzet in Virtual Reality Audio. De verschillende onderdelen van de grafiek krijgen een eigen geluid, op basis van de ‘geluidstaal’ die voor dit project is ontwikkeld. De app helpt de leerlingen sneller, leuker en beter inzicht te krijgen in wiskundige grafieken. Er zijn ook al ideeën voor andere toepassingen van de techniek, zoals de uitleg van topografie bij aardrijkskunde. (Call 1 - 2016)

Wiskunde voor blinden (radio 1, 28 juli 2016) Hoe maak je een wiskundig figuur zichtbaar voor leerlingen die niet kunnen zien? Met geluidstaal snappen blinde leerlingen binnen 6 seconden welke figuur ze zich moeten voorstellen. Vincent de Koning laat horen hoe een bergparabool klinkt.

Dit project is afgerond (april 2019). De toepassing is te downloaden op http://www.beelddoorgeluid.nl Partner Visio heeft deze in gebruik, maar de stichting zoekt ook nieuwe use cases en doelgroepen voor de toepassing. 

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.