thingsnetwork_880

The Things Network

Het IoT (Internet of Things) staat op het punt van doorbreken. De potentiële waarde voor onze samenleving is groot. ‘The Things Network’ is een open source, decentraal, gecrowdsourced en gratis te gebruiken netwerk en maakt daarmee deze technologie op maatschappelijk verantwoorde wijze toegankelijk voor ons allemaal. ‘The Things Network’ maakt een vliegende start in Amsterdam en breidt uit naar de rest van de wereld. Het project ontving tevens de ISOC Innovatie Award 2015. (Call 2 - 2015)

Update (maart 2017): Het netwerk groeit, inmiddels 1100 gateways in 80 landen. Lees ook het blog The Things Network - Een wereldwijd open Internet of Things netwerk voor iedereen

Het project is afgerond (mei 2017). Met hulp van het SIDN fonds heeft The Things Network de digitale infrastructuur gerealiseerd dat alle gateways (de antennes van het netwerk) aan elkaar koppelt. De backend zorgt ervoor dat alle data dat door sensoren wordt gegenereerd wordt afgeleverd bij de juist applicatie, netwerk server of cloud platform. Na de laatste update is het netwerk exponentieel gegroeid. In het voorjaar van 2017 telde het netwerk 1100 gateways, verdeeld over 80 landen wereldwijd. Er is veel media-aandacht geweest voor dit project en wereldwijd is de interesse groot. The Things Network is een veel gevraagde gast op conferenties en ook de communityvorming rondom TTN loopt goed. Wereldwijd zijn er 350 communities, waarvan 36 in Nederland.

Het vervolgproject The Things Open Bluetooth 4.2 Mesh Network is tevens door SIDN fonds gehonoreerd (call 1 2016). Dit betreft een open alternatief voor thuisnetwerken. In 2017 werd ook het blockchain project The Things Network 2.0 toegekend.

Meer info:

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.