browserfingerprint_880x440

User Classification by Browser Fingerprint

Wanneer je surft laat je een spoor achter, waaruit meer is af te leiden dan je denkt. Bij elke website die je bezoekt, stuurt jouw browser namelijk allerlei informatie mee (zoals ip-adres, besturingssysteem, voorkeurstalen, etc), wat een vrijwel unieke vingerafdruk oplevert. Met deze zogenaamde Browser Fingerprint kun je naast getrackt, ook worden geclassificeerd naar gebruikerstype (bijvoorbeeld hoe technisch of hoe trendgevoelig je bent). Iets dat met name voor adverteerders en databedrijven zeer interessant is. Dit project onderzoekt deze praktijken en werkt toe naar een ontwikkeling van een tool om je hiertegen te beschermen. (Call 2 - 2016)

Update november 2016: Op de website van het project vind je meer informatie over het onderzoeksvoorstel en een demo van een (oppervlakkige) analyse van wat er gemakkelijk te onttrekken is. 

Het project is afgerond (december 2018). In de publicatie 'Onderzoek naar privacyrisico's van internetgebruikers mede door middel van Browserfingerprinting - Inzicht in technieken en methoden om gebruikers op het internet te volgen' wordt een overzicht geboden van bestaande tracking tools. Het project zelf heeft niet tot een concrete tool geleid. 

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.