html2_880x440

Webtinq (HTML websites programmeren en publiceren voor kinderen)

Dit project wil kinderen vanaf 7 jaar in staat stellen om zelf een website in HTML te bouwen én te publiceren. Kinderen kunnen niet alleen hun zelf gebouwde site delen, het project draagt er ook aan bij dat zij meer bewustere gebruikers van het web worden, doordat hun kennis over internet vergroot en het accent van internet consument naar -producent wordt verlegd. Of hoe ze het zelf verwoorden: programmeren geeft je superkracht! Vernieuwend aan de applicatie is dat deze specifiek gericht is op kinderen en de technische hobbels om een website te publiceren wegneemt. (Call 1 - 2016)

Het project is afgerond (februari 2017). WebTinq is de eerste online HTML editor die geschikt is voor Nederlandse kinderen: met WebTinq kunnen kinderen websites programmeren én online publiceren. Het prototype is in een pilot op twee scholen getest, wat zowel onder leerlingen als leerkrachten enthousiaste reacties opleverde. Lees hier meer over in het blog Eerste online HTML editor voor Nederlandse kinderen.

Vanaf januari 2017 wordt actief naar gebruikers gezocht via samenwerkingen met projecten en organisaties zoals CoderDojo, CryptoKids, Creatieve Code, SkillsDojo, CodeUur en Kennisnet, waarbij WebTinq als tool kan worden ingezet.

Afbeelding (bewerkt): Markus Tacker / html tag / CC BY 

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.