Winq. Enabling shared decisions

Patiënten willen actief betrokken worden bij belangrijke beslissingen over zijn of haar behandeling. Digitale keuzehulpen bieden uitkomst. Ze helpen de patiënt te informeren over de aandoening en behandelmogelijkheden. Elk ziekenhuis ontwikkelt echter zijn eigen keuzehulpen, waardoor het veelvuldig voorkomt dat er voor dezelfde ziekte meerdere keuzehulpen bestaan. Het delen van keuzehulpen door ziekenhuizen blijkt ook vaak lastig, doordat ze niet dezelfde programmeertaal gebruiken. Er is dan ook een grote behoefte aan een centraal platform voor digitale keuzehulpen. Met Winq biedt dit project een platform en online tool, waarmee (zorg)organisaties zelf digitale keuzehulpen kunnen ontwikkelen en delen met andere zorgorganisaties. (Call 2 2017)

Update juli 2018:Winq is genomineerd voor een Computable Award in de categorie ‘Nederlandse Startup van het Jaar’! Stemmen kan t/m 7 oktober 2018.

Update oktober 2018: Winq wint de Startup Award van Computable en mag zich Nederlandse Startup van 2018 noemen! Bekijk het overzicht van de winnaars.

Tech for Good Smart & Healthy Living Potential 2017