NBIP+880x440

Patroonherkenning DDoS en Botnets

De Nationale anti-DDoS Wasstraat (NaWas) biedt middelgrote en kleinere internet providers on demand beveiliging tegen DDoS aanvallen. Met het project Patroonherkenning DDoS en Botnets wordt hierop voortgebouwd door middel van onderzoek naar mogelijke patronen in DDoS aanvallen en correlaties tussen verschillende DDoS aanvallen en het type verkeer. Doel is de achterliggende botnets en aanvalsstructuren te herkennen, identificeren en zodoende de effectiviteit van de NaWas, en dus de veiligheid van internet als geheel te versterken. (Call 1 - 2015)

Het project is afgerond (september 2017). Het project is succesvol afgerond. Er is samengewerkt met UTwente en Radically Open Security. Dit heeft een open source patroonherkenningstool opgeleverd die aanvallen herkent en een naam geeft. Een belangrijke stap in het herkennen van patronen en uiteindelijk het verminderen van aanvallen.

SIDN fonds heeft in 2017 het vervolgproject Anti-DDoS voor afhankelijke netwerken gehonoreerd. Hierin gaat de NBIP samen met de Vereniging van Registrars onderzoeken hoe ook kleine hostingpartijen die niet over een onafhankelijk netwerk beschikken, zich kunnen beschermen tegen DDoS aanvallen.

NBIP is ook partner in het wetenschappelijk onderzoek DDoSDB - Collecting, Transforming, Applying, and Disseminating DDoS Attack Knowledge dat door SIDN fonds wordt ondersteund.

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.