RoundcubeODF+880x440

Web ODF integratie met Roundcube

Het open en vrije internet staat onder druk: wie gaat er eigenlijk over onze data en hoe weten we zeker dat daar veilig mee om wordt gegaan? We worden steeds afhankelijker van commerciële partijen. Roundcube is -als één van de componenten van de Kolab groupware suite- ’s werelds meest gebruikte open source webmail client die hierop in probeert te spelen. Dit project wil - gebaseerd op Roundcube open standaarden- een veilig alternatief bieden voor commerciële document editors en dit voor een grote groep gebruikers beschikbaar maken. Met de integratie van WebODF (een op open standaard gebaseerde document editor), ontstaat een veilig alternatief voor bekende commerciële cloud applicaties, wat ten goede komt aan het intellectueel eigendom en de privacy van de gebruikers. (Call 1 - 2015)

Dit project is afgerond (augustus 2016). Door dit project is aan de Roundcube webmailomgeving een online documenteditor toegevoegd in de vorm van  WebODF waarmee, in combinatie met de volledig open source Kolab groupware server, ook collaboratieve editing functionaliteiten werden gerealiseerd. De toevoeging van de collaboratieve WebODF editor aan Roundcube stelt dus ook individuen en kleine organisaties in staat om middels deze standaard te kunnen communiceren met overheden, organisaties en andere individuen in een veilige online werkomgeving.

Projectverloop: https://git.kolab.org/project/board/77/query/all/ Code van het project voor collaboratieve editing: https://git.kolab.org/diffusion/M/ Bijdrage WebODF project via GitHub: https://github.com/kogmbh/WebODF/commits/master

Lees meer

  • Kolab Now: Online office suite now available for all power-users (juli 2017).Door het basiswerk dat met de integratie van WebODF is gedaan op het gebied van de integratie van een bestandsservice API op het groupwareplatform, heeft OpeNovations nu ook het open source LibreOffice, in de webvorm vanuit Collabora kunnen integreren met Kolab. Een mooie follow up van bovenstaand project.

 

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.